Compassioneel luisteren en inzichtgerichte vraagstelling

We kennen allemaal wel het gevoel even ons verhaal te willen doen. Even van je afpraten in je eigen woorden, dat lucht vaak al heel erg op.

Helaas beginnen mensen dan heel goed bedoelt raad te geven. ‘Doe het zo, denk niet dit, bekijk het zo, ik doe het altijd zo.’Heel aardig bedoeld maar soms niet de bedoeling. Soms willen we gewoon een luisterend oor, gehoord worden. Geen goede raad geen ‘ohhh ahhh’  dat meen je!!! Alleen maar iemand die luistert, meer niet.

Compasioneel luisteren is een eenvoudige techniek om jou kant van het verhaal te vertellen. Ik de begeleider zal soms kort je verhaal samenvatten om te zien of ik het goed heeft begrepen of een vraag stellen om dingen helder te krijgen voor mijzelf.

Inzichtgericht vraagstelling

Het is mogelijk de sessie in een later stadium wanneer er behoefte is aan reflectie de sessies aan te passen. Hierbij zal ik, de begeleider, alleen vragen stellen die bij de jou een zelfonderzoek start om tot inzichten te komen. Andermaal, geen goede raad of adviezen. Alleen een vraagstelling om tot eigen inzichten te komen.

Deze luistersessie kunnen voor één keer zijn of worden vervolgd. Dit bepaal je zelf na het gesprek.

Informatie en kosten

Heb je vragen dan kun je me bellen 0683442959 Michel Boerdam of je kunt me een email sturen naar info@happyminfulus.nl

De kosten zijn 47,50 euro voor een uur en 15 minuten voor particulieren. Zakelijk is de prijs op aanvraag.