Ademworkshop “Adem is leven”

In de Ademworkshop “Adem is Leven” gebruiken we een zeer gericht ademhalingsmeditatieproces. We gaan in deze ademsessie de op analyse gerichte, bewuste geest zover tot rust brengen dat oude programma’s en automatische reactiepatronen kunnen worden herkend en mogelijk losgelaten.

Reactiepatronen zijn de manieren waarop we vaak automatisch reageren in omstandigheden. Dat kan zijn dat je heel boos, verdrietig, enzovoort, reageert bij kritiek, of dat je moeite hebt met het ontvangen van complimenten. Dit zijn patronen die aangeleerd zijn. Net zoals je zonder nadenken kan fietsen of autorijden, kun je zonder nadenken reageren.

Je hebt dit dus aangeleerd. Er liggen ideeën over jezelf aan ten grondslag. Ooit leek het een goede manier om te reageren om bijvoorbeeld de goede vrede te bewaren of van je af te bijten als zelfbescherming. Nu brengt het gedrag je wel eens in de problemen. Evenwel fietsen weer afleren is best lastig.

Door de geest even tot rust te brengen geven we het onderbewuste de kans om even van zich te laten horen. Vaak stoppen we emoties weg.  Boos zijn is niet altijd gewenst, als je huilt ben je een watje en als je bang bent ben je een angsthaas. Door deze overtuigingen die we kregen van onze omgeving krijgen we automatische reactiepatronen.

Natuurlijk zijn de manieren en redenen waarom we emoties niet willen voelen veel meer omvattend dan hier beschreven maar ze leiden uiteindelijk tot innerlijke stress.

Onderzoek laat zien dat onze dagelijkse stress veel minder wordt gecreëerd door de zaken die voor de hand liggen; werk, relatie, gezondheid, maar veel meer door de stress in ons hoofd over ons handelen en ons zelfbeeld.

Om de pijn te vermijden die deze zaken oproepen zijn we dus heel vaak bezig met vermijden van onze gevoelens wat ervoor zorgt dat we ons eigenlijk nooit echt helemaal in balans voelen.

Onze weggestopte emoties zorgen voor disbalans in ons lichaam. Ons immuunsysteem komt onder druk.

Het zelf regulerend vermogen van het lichaam weet dit en wil de balans herstellen. Onze drukke door stress gereguleerde brein maakt dit onmogelijk. Dit alles creëert een vorm van stress die kan leiden tot geestelijke en lichamelijke ziektebeelden.

Het doel van deze intensieven ademsessie van 60 minuten is om ons onderbewuste in staat te stellen met ons te communiceren. Te laten voelen welke overtuigingen niet meer nodig zijn door dat er nieuwe inzichten worden ontwikkeld. Soms zijn er herinneringen die je nu op een andere manier kan bekijken. Ook opgekropte emoties kunnen worden vrijgelaten om ons zo letterlijk en figuurlijk weer ruimte te geven voor nieuw ervaringen.

Voor wie is de Ademworkshop “Adem is leven”?

  • Als onderdeel van een persoonlijk coaching traject.
  • Individueel als persoonlijke groei sessies
  • Als een workshop in een groep
  • Als onderdeel van een bedrijfstraining bijvoorbeeld voor persoonlijke leiderschap of een teambuilding traject

Wat kun je verwachten;

Doormiddel van een andere manier van ademhalen kunnen we tot nu toe onbekende lichaamsreacties, inzichten geven. Gevoelens, gedachten, oude overtuigingen kunnen aan de oppervlakte van je bewustzijn komen. Het daarbij optredende diepe gevoel van ontspanning maakt deze workshop tot een bijzondere reis in jezelf.

De investering;

  • Voor een individuele sessie is 125,00 euro
  • Voor groepstraining 27,50 euro per persoon
  • Voor zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag
  • Voor mensen met een aantoonbaar minimaal inkomen zijn de kosten op aanvraag.

Duur: 2 uur

Deelname: bij een geplande workshop minddels reservering vooraf via onderstaand reserverings formulier.

Individuele sessies zijn op aanvraag via het zelfde formulier.

In onze agenda vind je andere interessante activiteiten.

Wil je een training of workshop cadeau doen? kijk van even op onze webshop.

 

Locatie: Meditatie centrum Happy Mindful Us

Deze training op eigen locatie kan op aanvraag worden verzorgd.

Voor meer achtergrondinformatie over ademwerk hier een link ademwerk? 10 reden waarom.

Meld je vandaag nog aan!

Heb je interesse in deze workshop? Ik zie je aanmelding graag tegemoet. Vul onderstaand formulier in, en ik neem contact met je op voor de verdere afstemming.


06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl