Bewust leven workshop “Passie voor Compassie”

Zelfcompassie is een innerlijke kracht die ons in staat stelt vollediger mens te zijn, onze tekortkomingen te erkennen, ervan te leren, en noodzakelijke veranderingen aan te brengen met een houding van vriendelijkheid en zelfrespect.
Onderzoek toont aan dat zelfcompassie sterk geassocieerd wordt met emotionele veerkracht, welzijn, lagere niveaus van angst en depressie, en een gezonde levensstijl. Gewoonten veranderen mensen doen meer aan lichaamsbeweging, leven en eten gezonder en hebben meer bevredigende persoonlijke relaties. Compassievol zijn leidt tot meer gemak en welzijn in ons dagelijks leven.

Het goede nieuws is dat zelfmededogen door iedereen geleerd kan worden omdat het aangeboren is bij alle mensen en meer een ‘herinneren’ is van ons vermogen om herhaaldelijk welwillendheid naar onszelf op te roepen, vooral wanneer het leven moeilijk en stressvol is, terwijl we het verlangen cultiveren dat alle levende wezens gelukkig zijn en vrij van lijden, inclusief onszelf!

Compassie voor jezelf is in feite niet veel anders dan wanneer je mededogen voelt voor anderen.
Mededogen is dat je je bewogen voelt door het lijden van anderen zodat je hart reageert op hun pijn. Wanneer dit gebeurt, voel je warmte, zorgzaamheid en het verlangen om de lijdende persoon op de een of andere manier te helpen.
Mededogen hebben betekent ook dat je anderen begrip en vriendelijkheid biedt als ze falen of fouten maken, in plaats van ze hard te beoordelen. Wanner je medeleven voelt voor een ander (in plaats van louter medelijden), besef je dat lijden, mislukking en onvolmaaktheid deel uitmaken van de gedeelde menselijke ervaring. We kennen allemaal deze dingen uit ons eigen leven.

Zelfcompassie houdt in dat je op dezelfde manier naar jezelf handelt als je het moeilijk hebt, faalt of merkt dat je iets niet leuk vindt aan jezelf je hebt compassie met jezelf. In plaats van gewoon je pijn te negeren met een niet zeuren-mentaliteit, kun je tegen jezelf te zeggen’ dit is echt moeilijk op dit moment ‘, hoe kan ik mezelf op dit moment troosten en verzorgen?
In plaats van jezelf genadeloos te veroordelen en bekritiseren vanwege verschillende tekortkomingen.
Zelfcompassie betekent dat je vriendelijk en begripvol bent wanneer je wordt geconfronteerd met persoonlijke tekortkomingen. Wie heeft er tenslotte ooit gezegd dat je perfect zou moeten zijn of kunnen zijn of wie is dat wel?

Misschien wel het allerbelangrijkste: compassie voor jezelf betekent dat je je menselijkheid respecteert en accepteert. De dingen zullen niet altijd gaan zoals je dat wilt. Je zult frustraties tegenkomen, verliezen zullen optreden, je zult fouten maken, tegen je beperkingen aanlopen, je idealen niet halen. Dit is de menselijke conditie, een realiteit die we allemaal delen. Hoe meer je je hart opent voor deze realiteit in plaats van er constant tegen te vechten, hoe meer je medeleven zult kunnen voelen voor jezelf en al je medemensen. In deze workshop gaan we kort in op de theorie van zelfcompassie maar meer nog gaan we het ervaren in oefeningen. Er is geen betere introductie van iets nieuwe dan de positieve ervaring direct te merken.

Wat kun je verwachten;

In de workshop leggen we uit wat compassie inhoudt en waarom het noodzakelijk is in een wereld die steeds meer verhard en polariseert. Verder is het gevuld met het ervaren van wat compassie en zelfcompassie doen in je geest en één op één met je lichaam. Het ervaren is vaak de sleutel tot inzicht en verandering.

Voor wie is de bewust leven workshop “Passie voor Compassie”?

  • Als onderdeel van een persoonlijk coaching traject.
  • Individueel als persoonlijke groei sessie
  • Als deelnemer aan een groepsworkshop
  • Als onderdeel van een bedrijfstraining bijvoorbeeld voor persoonlijke leiderschap of een teambuilding traject

De investering;

  • Voor een individuele workshop 175.00 euro
  • Voor een groepsworkshop 55 euro per persoon
  • Voor zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag
  • Voor mensen met een aantoonbaar minimaal inkomen zijn de kosten op aanvraag.

Duur workshop 3 uur

Hand-out en audio’s voor begeleiding van oefeningen voor thuisgebruik zijn in de prijst inbegrepen.

Locatie: Meditatie centrum Happy Mindful Us Putten.

Deze workshop op een eigenlocatie is mogelijk op aanvraag.

Deelname: bij een geplande workshop minddels reservering vooraf via onderstaand reserverings formulier.

Individuele sessies zijn op aanvraag via het zelfde formulier.

In onze agenda vindt je andere interessante activiteiten.

Wil je een training of workshop cadeau doen? kijk van even op onze webshop.

Meld je vandaag nog aan!

Heb je interesse in deze workshop? Ik zie je aanmelding graag tegemoet. Vul onderstaand formulier in, en ik neem contact met je op voor de verdere afstemming.


06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl