Mindfulness weetjes

Mindfulness is niet gebonden aan een religie
Hoewel mindfulness zijn oorsprong vind in het boeddhisme is de MBSR training zeer wetenschappelijk onderbouw en door Jon Kabat Zinn een wetenschapper ontwikkelt.

Mindfulness is niet iets bijzonders wat we doen.

We hebben al het vermogen om aanwezig te zijn, en het vereist niet dat we veranderen wie we zijn. Maar we kunnen deze aangeboren kwaliteiten cultiveren met eenvoudige praktijken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze ten goede komen aan onszelf, onze dierbaren, onze vrienden en buren, de mensen met wie we werken en de instellingen en organisaties waaraan we deelnemen

Je hoeft niet te veranderen.

Oplossingen die ons vragen om te veranderen wie we zijn of iets te worden dat we niet zijn, hebben ons keer op keer in de steek gelaten. Mindfulness erkent en cultiveert het beste van wie we zijn als mens.

Iedereen kan deelnemen, jong en oud.

Mindfulnessbeoefening cultiveert universele menselijke kwaliteiten en vereist niet dat iemand zijn overtuigingen verandert of een religie aan neemt Iedereen kan hiervan profiteren het is gemakkelijk te leren en kan worden gedaan door jong en oud.

Je kunt Mindfulness een manier van leven maken.

Mindfulness is meer dan een oefening. Het brengt bewustzijn en zorgzaamheid bij alles wat we doen – en het vermindert onnodige stress. Zelfs een klein beetje maakt ons leven beter.

Mindfulness is bewezen effectief

We hoeven niet op het geloof te letten. Zowel wetenschap als ervaring tonen de positieve voordelen aan voor onze gezondheid, geluk, werk en relaties.

Mindfulness stimuleert verandering.

Terwijl we omgaan met de toenemende complexiteit en onzekerheid van onze wereld, kan mindfulness ons en onze mede mensen helpen om te veranderen en een nieuwe kijk te krijgen op samenleven op een manier die kan helpen de enorm getallen van depressieve mensen in de wereld te verminderen.

Maak kennis met de door mij gebruikte methodes:

MOLC

Meditation Orientated Life Coaching (MOLC) is een persoonlijke manier van begeleiden met als doel persoonlijke ontwikkeling en groei op vele gebieden van het leven (...)

Inspiratiewandelingen

Een inspiratiewandeling heeft tot doel weer in contact te komen met de diepere lagen van jezelf waar je vaak door het drukke, jachtige leven van vervreemd bent.

Zelfcompassie

Zelfcompassie is een innerlijke kracht die ons in staat stelt vollediger mens te zijn, onze tekortkomingen te erkennen, ervan te leren, en noodzakelijke veranderingen aan (...)

Mindfulness

Mindfulness wordt vaak beschreven als gewaar zijn oefening die zijn basis vindt in de meditatie traditie van het Boeddhisme. Het is de oefening om ons bewustzijn te brengen (...)

Neem contact met me op.

Heb je een vraag of wil je een bericht achterlaten? Je kunt me bellen, mailen of een bericht achterlaten in het contactformulier.

06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl