Stilte dag “Bewustzijn door Bewust-Zijn”

We zijn eigenlijk nooit meer stil. Laats werd een schaapherder in Italië geïnterviewd. Op de vraag wat hij zoals deed zij hij “Naar de schapen kijken, naar de zon en de natuur, dan ga ik naar huis. Ik ga eten en slapen en dan morgen weer het zelfde”

Mmmm dacht ik, dat is toch iets anders dan mijn dag! Hahahah. Mijn reactie zal je wel bekent voorkomen. Dus, een keer stil worden, waarom niet?

Een stilte dag is een dag waarbij de dag in stilte wordt doorgebracht.

We komen in de ochtend samen. We stellen ons voor en je krijgt een uitleg over de dag, je kunt dan ook vragen stellen. Daarna begint de stilte periode

De dag wordt gevuld met verschillende meditaties uit de mindfulness en compassie/zelfcompassie tradities. Ook zullen we ademoefeningen doen uit de yoga traditie voor ontspanning en energie. Verder zullen we een wandeling maken in de natuur met concentratie en ontspanningsoefeningen.

De dag is erop gericht om te ervaren hoe het is wanneer je even stil kan staan bij jezelf. Alleen jij, je geest en je lichaam. Je even kunnen overgeven stil zijn met je zelf. Geen overbodige en onverwachte prikkels. Geen “wat zal ik nu eens zeggen in de groep” geen afstemmen op de ander(en) alleen jij en jezelf. Daarbij de veiligheid van de begeleiding die je eventueel even kan bijstaan mocht dat nodig zijn, verder niets.

Hoe ziet de dag eruit?

De meditatiebegeleider bespreekt telkens de volgende oefening, voor de rest is er stilte, er is geen ruimte voor vragen tijdens de stilte periode. In de middag is er een vegetarische lunch bestaande uit een soep, broodjes en salade. Door de dag heen is er water en thee. Aan het einde van de dag verbreken we de stilte en is er ruimte voor je ervaringen. Je mag delen maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het is een bijzondere ervaring om even niet te hoeven communiceren of zelfs maar oogcontact te hebben. De innerlijk stilte geeft tijd voor reflectie op een diep niveau en laat een ontspanning en rust ontstaan die je op een andere manier niet snel zal ervaren.

Voor deze dag is geen meditatie ervaring nodig de oefeningen zijn eenvoudig te volgen. Er is een lunchpauze van 45 minuten. De lunch is inbegrepen in de prijs.

Wat kun je verwachten

Wat kun je verwachten; Door de stilte die veel langer is dan dat je normaal ervaart ontstaat er een nieuwe dynamiek in je denken en voelen. De intense rust die ontstaat door de prikkelarme omgeving waar niets hoeft is zeer aangenaam. In het begin kan het wat onwennig zijn maar al snel ervaar je de enorme voordelen. Inzicht, rust en ervaring zijn sleutelbegrippen. Je kan deze worden alleen begrijpen wanneer ze ervaart

Voor wie is de Stilte dag “Bewustzijn door Bewust-zijn”?

  • Als onderdeel van een persoonlijk coaching traject.
  • Individueel als persoonlijke groei sessies
  • Als deelnemer aan de groep sessie
  • Als onderdeel van een bedrijfstraining bijvoorbeeld voor persoonlijke leiderschap of een teambuilding traject

De investering;

  • 135 Euro per persoon
  • Voor zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag
  • Voor mensen met een aantoonbaar minimaal inkomen zijn de kosten op aanvraag.

Duur: 6 uur

Locatie:

Meditatie centrum Happy Mindful Us Putten

Deze stilte dag op een eigen locatie is mogelijk op aanvraag.

Hand-out en audio’s voor begeleiding van oefeningen voor thuisgebruik zijn in de prijst inbegrepen.

Deelname:

bij een geplande workshop minddels reservering vooraf via onderstaand reserverings formulier.

Individuele sessies zijn op aanvraag via het zelfde formulier.

In onze agenda vind je andere interessante activiteiten.

Wil je een training of workshop cadeau doen? kijk van even op onze webshop.

Meld je vandaag nog aan!

Heb je interesse in deze workshop? Ik zie je aanmelding graag tegemoet. Vul onderstaand formulier in, en ik neem contact met je op voor de verdere afstemming.


06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl