Natuurmeditatie  “Ontwaken in de natuur en de stilte in jezelf”

Onze verre voorouders wisten niet beter dan dat hun huis de natuur was. Ze leefde met de seizoenen en met wat het bos bracht dan wel hun kleine akkers opleverden.

Het leven was afhankelijk en in balans met de natuur. Tienduizend jaren was dit het geval. Onze genen zijn nog steeds compleet verbonden met dit leven. Wie ervaart niet de rust bij een wandeling in de natuur. Het gevoel van vrede dat je opmerkt, de verbondenheid.

De natuur is onze belangrijkste bron van overleving al ervaren we dat vaak niet meer. Zonder zuurstof houden wij het maar 3 minuten vol en sterven we. De natuur die onze stikstof opneemt en ons zuurstof verschaft is  eigenlijk een belangrijkere relatie voor onze overleving dan onze ouders of partners.

Weg van de natuur

Helaas zijn we in het zo ontwikkelde westen ver weggeraakt van de natuur. Onze voeding (zelfs vers eten als groenten en fruit) is verpakt in plastic die onze lichamen en de natuur vervuilen.

Vraag een gemiddeld kind in het westen waar kipfilé vandaan komt en melk wees dan niet verbaasd wanneer het kind zegt “de supermarkt”

We zijn de natuur een beetje kwijtgeraakt. Daarmee ook de verbazing en verwondering die je ervaart wanneer je je realiseert dat hoe complex de natuur is en hoe wonderlijk en mooi.

Wat gaan we doen?

Ontwaken in de natuur heeft als doel niet alleen om ons weer in contact te brengen met de natuur maar ook met ons zelf. Uit het hoofd weer naar ervaren van ons zelf en onze relatie met de natuur. Het denken even stoppen en weer ervaren van wat niet gezien kan worden van onze relatie met de natuur. Voelen hoe het is om in stilte de wolken te volgen de roep van communicerende vogels te horen en de taalloze communicatie van de bomen, planten en struiken te ervaren.

Dit kan alleen worden ervaren met een open geest, open voor verwondering en contact met onszelf.

De geest openen doen we door middel van een mix van oefeningen in gewaarzijn, meditatie, compassie meditatie en ademmeditaties aangevuld me oefeningen uit de yoga tradities. Zo komen we in contact met onszelf en de natuur. Samen gaan we de natuur in, we zoeken een plekje om de oefeningen te doen en gaan van start. Materialen als meditatiematjes, bij regen poncho’s, en een kopje thee worden door ons verzorgt. Het gaat erom even met een nieuwe blik de natuur te ervaren of je hem voor de eerste keer ziet.

Ontspanning, inzicht en verwondering zijn sleutelwoorden.

Wat kun je verwachten;

De natuur op een ander manier leren ervaren en jouw verbondenheid met haar leren herkennen. Diepe rust, verbondenheid met de natuur en jezelf, inzicht in wat rust en ontspanning je brengt samen met de schoonheid van de natuur maken deze sessies onvergetelijk.

Voor wie is de natuurmeditatie “ontwaken in de natuur en de stilte in jezelf.”?

  • Als onderdeel van een persoonlijk coaching traject.
  • Individueel als persoonlijke groei sessies
  • In groepsverband op een wekelijkse basis
  • Als een deelnemer van een workshop in een groep
  • Als onderdeel van een bedrijfstraining bijvoorbeeld voor persoonlijke leiderschap of een teambuilding traject

De investering;

  • Voor een individuele training zijn 125,00 Euro
  • Voor groepstraining 32,50 Euro per persoon
  • Voor zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag
  • Voor mensen met een aantoonbaar minimaal inkomen zijn de kosten op aanvraag.

Deze training op eigen locatie kan op aanvraag worden verzorgd.

Duur 2.5 uur

Deelname: bij een geplande workshop minddels reservering vooraf via onderstaand reserverings formulier.

Individuele sessies zijn op aanvraag via het zelfde formulier.

In onze agenda vindt je andere interessante activiteiten.

Wil je een training of workshop cadeau doen? kijk van even op onze webshop.

 

 

Meld je vandaag nog aan!

Heb je interesse in deze workshop? Ik zie je aanmelding graag tegemoet. Vul onderstaand formulier in, en ik neem contact met je op voor de verdere afstemming.


06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl