Mindful Powerwalking Happy Mindful Us

Dit is een manier van voortbewegen die een full-body workout creëert.

Conditie en spieropbouw varen wel bij Mindful Powerwalking en de kans op blessures is bijzonder klein. Het is een prachtige sport die overal en altijd kan worden beoefend. Superfit worden en mentaal sterk en ontspannen door te wandelen, wie had dat gedacht?

Mindful Powerwalking is een prachtige combinatie van twee technieken die samen meer zijn dan de som der delen. Powerwalking en Mindfulness

Power Walking in Mindful Powerwalking

Als je loopt met een normale gemiddelde snelheid, leg je zo’n vijf kilometer per uur af. Bij Power Walking is dat zeven tot acht kilometer per uur. Bewegingsexperts beweren dat een half uur Power Walking beter is dan een uur hardlopen en net zo gezond is als aerobics of fietsen, mits men het regelmatig doet. Het gaat om de regelmaat van de inspanning en de intensiteit. Met Power Walking worden de spieren van het hele lichaam en met name die van armen en benen intensief gebruikt.

Power Walking is uitstekend voor het gehele lichaam

De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot.

Regelmatig bewegen voorkomt problemen met hart en vaten, botontkalking wordt tegengegaan en de darmfunctie wordt gestimuleerd. Bovendien verdwijnen gevoelens van spanning en stress en slaapt men intenser. Een ander voordeel van Power Walking is dat de kans op blessures erg klein is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen.

Mindful in Mindful powerwalking

Mindfulness is letterlijk vertaald “opmerkzaamheid” dus een open houding naar alles wat je kunt ervaren in je lichaam en geest. Deze duizenden jaren oude techniek die voortkomt uit het boeddhisme laat ons zonder oordeel in contact komen met onze ervaringen.

Vele mensen hebben geestelijke en lichamelijke problemen dit is vaak gerelateerd aan stress en overbelasting.

De afgelopen 35 jaar hebbende duizenden onderzoek naar mindfulness,  allemaal een zeer positieve relatie legt met het functioneren van lichaam en geest. De psychologie en psychiatrie doen steeds meer hun voordeel met deze technieken.

Bij Mindful Power Walking gebruiken we de essentie van de mindfulness techniek. Op een oordeel loze manier gaan we onzez lichamelijk en geestelijk processen observeren. Vooral het oordeel loos karakter is van belang. Alles mag er zijn… Je gedachten, gevoelens, sensaties in je lichaam.

Denken en voelen zijn twee gescheiden systemen. Wanneer je denkt kun je niet voelen.

Door onze aandacht te leggen op het voelen en bewust zijn van onze ademhaling, gedachten, impulsen, onzekerheden en angsten krijgen we een goed beeld van de werking van ons lichaam en onze geest en hoe ze elkaar beïnvloeden.

We leren om actief te kunnen ontspannen doormiddel van meditatieoefeningen, concentratie en ademhalingsoefeningen en oefeningen uit de yoga traditie.

Dit alles in de vrije natuur die op zichzelf al helend werkt op lichaam en geest.

Wat kun je verwachten;

Deze training geeft je een scala aan ervaringen die allemaal leiden tot een diepere rust en een intensievere beleving van het nu moment. De inspanning leidt tot frisheid en een energie boost, de ontspanning tot rust een ervaring van vrijheid en verbondenheid met de jezelf de ander en de natuur.

Voor wie is Mindful Powerwalking;

  • Als onderdeel van een persoonlijk coaching traject.
  • Individueel als persoonlijke groei sessies
  • In groepsverband op een wekelijkse basis
  • Als een workshop individueel of als groep
  • Als onderdeel van een bedrijfstraining bijvoorbeeld voor persoonlijke leiderschap of een teambuilding traject

Mindful Power Walking is geschikt voor elke leeftijd en voor de meeste conditieniveaus, voor iedereen die een 3 kilometer kan wandelen in een redelijk tempo.

De investering;

  • Voor een individuele training zijn 42,50
  • Voor groepstraining 17,50 Euro per persoon
  • Voor zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag
  • Voor mensen met een aantoonbaar minimaal inkomen zijn de kosten op aanvraag.

Deze activiteit op eigen lokatie is mogelijk op aanvraag.

Duur 1.5 uur

Deelname: bij een geplande workshop minddels reservering vooraf via onderstaand reserverings formulier.

Individuele sessies zijn op aanvraag via het zelfde formulier.

In onze agenda vindt je andere interessante activiteiten.

Wil je een training of workshop cadeau doen? kijk van even op onze webshop.

Meld je vandaag nog aan!

Heb je interesse in deze workshop? Ik zie je aanmelding graag tegemoet. Vul onderstaand formulier in, en ik neem contact met je op voor de verdere afstemming.


06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl