Mindful ontwaken in de natuur

De natuur komt ons vaak voor als een mooie verzameling bomen en planten, groene weides, mooie waterpartijen om langs te zonnen of in te zwemmen.

De natuur op deze manier ervaren is ongeveer 20% waarnemen van wat de natuur werkelijk is en te bieden heeft.

Buiten dat we zonder deze natuur die onze levenspartner is niet kunnen leven (zonder natuur geen zuurstof dus geen mensen), is de natuur een levende dimensie die op verschillende niveaus ervaren kan worden.

In de wandeling overvalt je vaak de verwondering wanneer je je echt realiseert wat de natuur is. Het besef dat ieder plantje, struik, boom, ieder insect, zichtbaar en onzichtbaar, net als wij een drang hebben te overleven, te groeien en zich voort te planten. Dat ze dat doen op een totaal unieke manier met een kennis die ze niet uit onderwijs kregen maar gestuurd door een onzichtbaar bewustzijn.  

Wanneer je je door mindfulness oefeningen gaat verbinden met dat deel van jezelf dat niet beïnvloed wordt door het denken maar helemaal autonoom is, net als de natuur, zorgend voor zijn eigen overleving, dan zul je iets kunnen ervaren van de verbinding tussen jou en de natuur.

We gaan ontwaken in onszelf en in de natuur aan de hand van speciaal ontwikkelde meditaties gericht op de verbinding met de natuur en de ontwikkeling van onze relatie met onszelf.

We gebruiken de meditaties die zijn ontwikkeld door de grondlegger van de deze mediatievormen in de natuur, Mark Coleman van “Awake in the Wild”.

Alle technieken hebben hun basis in de mindfulness traditie.

De wandelingen zijn bij te wonen door mensen met en zonder ervaring in meditatie.

De wandelingen duren ca 4 uur. We gaan in het natuurgebied gezamenlijk de meditaties ervaren en er is ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

De wandeling wordt begeleid door een hand-out zodat je de belangrijkste onderdelen en oefeningen thuis nog eens kunt nalezen. Tevens ontvang je audiobestanden met oefeningen om direct thuis aan de slag te gaan.

Mogelijkheden en kosten

De wandelingen worden aangeboden in heel Nederland.

De wandelingen kunnen ook worden ervaren op aanvraag. Bijvoorbeeld wanneer u met vrienden en bekenden deze unieke ervaring wilt delen of als onderdeel van een bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Het is ook mogelijk om de wandeling een meerdaags karakter te geven.

Wij organiseren dan naar behoefte ook alles er omheen. Denk bijvoorbeeld aan het hotel of de tenten in de natuur. Natuurlijk inclusief het eten en drinken waneer u dit wenst.

Kosten zijn op aanvraag danwel worden ze bekend gemaakt bij de aankondiging van een geplande activiteit.

Ik ben tevens bekend met het geven van bedrijfstrainingen en kan adviseren bij het bekijken van de doelstellingen en hoe we deze kunnen verwerken in een programma.

Maak kennis met de door mij gebruikte methodes:

MOLC

Meditation Orientated Life Coaching (MOLC) is een persoonlijke manier van begeleiden met als doel persoonlijke ontwikkeling en groei op vele gebieden van het leven (...)

Inspiratiewandelingen

Een inspiratiewandeling heeft tot doel weer in contact te komen met de diepere lagen van jezelf waar je vaak door het drukke, jachtige leven van vervreemd bent.

Zelfcompassie

Zelfcompassie is een innerlijke kracht die ons in staat stelt vollediger mens te zijn, onze tekortkomingen te erkennen, ervan te leren, en noodzakelijke veranderingen aan (...)

Mindfulness

Mindfulness wordt vaak beschreven als gewaar zijn oefening die zijn basis vindt in de meditatie traditie van het Boeddhisme. Het is de oefening om ons bewustzijn te brengen (...)

Neem contact met me op.

Heb je een vraag of wil je een bericht achterlaten? Je kunt me bellen, mailen of een bericht achterlaten in het contactformulier.

06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl