Introductie in mindfulness meditatie

Deze workshop is een kennismaking met mindfulness meditatie.

De laatste jaren hoor je de term mindfulness steeds vaker, maar wat is het precies?

Mindfulness is de kunst om volledig aanwezig te zijn bij wat er in onze directe ervaring gebeurt, niet gefilterd door gedachten, concepten of voorkeuren. Mindfulness heeft een niet-oordelende houding naar alles waar we ons van gewaar kunnen zijn door onze zintuigen en onze binnenwereld.

Mindfulness is erg populair geworden omdat de positieve invloed er van veelvuldig is onderzocht in de afgelopen 40 jaar. De uitkomsten tonen uiterst positieve resultaten voor gezondheid in het algemeen maar geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Zoals alles is het trainen van een vaardigheid noodzakelijk voor een goed resultaat, dit is met mindfulness meditatie niet anders. Evenwel kun je al veel leren en ervaren in een workshop van ca 2,5 uur.

Je doet ervaring op met een aantal basistechnieken maar krijgt ook inzicht in het functioneren van het brein. Het betreft hier de vaak stressvolle reactie van het lichaam op het functioneren van het brein. In de workshop kun je door eigen ervaring ontdekken wat mindfulness meditatie in positieve zin kan bijdragen aan je leven en je gevoel van welzijn.

De workshop wordt begeleid door een hand-out zodat je de belangrijkste onderdelen en oefeningen thuis nog eens kunt nalezen. Tevens ontvang je audiobestanden met oefeningen om direct thuis aan de slag te gaan.

De bewezen voordelen van meditatie:

Steeds meer onderzoek wijst uit dat mindfulness een heilzaam effect kan hebben op lichaam en geest. Dit heeft een enorme medische betekenis omdat deze positieve emoties gerelateerd zijn aan een langer en gezonder leven.

  • Angst, depressiviteit en irritatie nemen af bij geregeld mediteren. Ook wordt het geheugen beter en het reactievermogen sneller en neemt de mentale veerkracht toe.
  • Mensen die geregeld mediteren, hebben betere relaties.
  • Onderzoek wereldwijd heeft aangetoond dat meditatie de belangrijkste indicatoren van chronische stress reduceren, waaronder een hoge bloeddruk.
  • Ook is vastgesteld dat mediteren effectief is bij het reduceren van de impact van ernstige aandoeningen zoals chronische pijn en kanker, en zelfs drugs en alcoholverslaving kan helpen verlichten.
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat meditatie het immuunsysteem versterkt en daarmee helpt verkoudheid, griep en andere ziekten tegen te gaan.

Mogelijkheden en kosten

We komen graag bij jou op locatie. Het kan zijn dat je ons wilt uitnodigen voor een privéfeest, een bedrijfsaangelegenheid als een feest of als onderdeel van een teambuilding activiteit. Steeds worden de activiteiten afgestemd op de client en zijn behoeftes. Soms mag het wat formeler, soms wat informeler: we zijn  flexibel in onze benadering.

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid deelnemers.

Ik maak graag een kosteloze offerte en denk graag mee over de invulling van de plannen of behoefte. Ik ben bekend met het geven van bedrijfstrainingen en kan adviseren bij het bekijken van de doelstellingen en hoe we deze kunnen verwerken in een programma.

Maak kennis met de door mij gebruikte methodes:

MOLC

Meditation Orientated Life Coaching (MOLC) is een persoonlijke manier van begeleiden met als doel persoonlijke ontwikkeling en groei op vele gebieden van het leven (...)

Inspiratiewandelingen

Een inspiratiewandeling heeft tot doel weer in contact te komen met de diepere lagen van jezelf waar je vaak door het drukke, jachtige leven van vervreemd bent.

Zelfcompassie

Zelfcompassie is een innerlijke kracht die ons in staat stelt vollediger mens te zijn, onze tekortkomingen te erkennen, ervan te leren, en noodzakelijke veranderingen aan (...)

Mindfulness

Mindfulness wordt vaak beschreven als gewaar zijn oefening die zijn basis vindt in de meditatie traditie van het Boeddhisme. Het is de oefening om ons bewustzijn te brengen (...)

Neem contact met me op.

Heb je een vraag of wil je een bericht achterlaten? Je kunt me bellen, mailen of een bericht achterlaten in het contactformulier.

06 834 429 59

Happy Mindful Us, Wallenbergstraat 19, 3882 HA Putten

michel@happymindfulus.nl